todo

Beleef Wallonië in 2016 met de fiets...

Beleef Wallonië in 2016 met de fiets... dankzij een ruim aanbod aan kwaliteitsvolle routes en gelabelde logies en infrastructuren, en dankzij een grote waaier van evenementen die specifiek bestemd zijn voor fietsliefhebbers en mountainbikefanaten ! www.lawallonieavelo.be 

Met de fiets / mountainbike in het hart van de Ardennen

Houffalize – La Roche-en-Ardenne, met haar uitgestrekte netwerk van trajecten, is de ideale bestemming voor fietsers en mountainbikers.

De gemeente Houffalize, die zich op de kaart heeft gezet met de organisatie van verschillende wedstrijden van wereldniveau, heeft van het mountainbiken een specialiteit gemaakt. Vandaag is Houffalize bekend als het mekka van de mountainbike met grootschalige evenementen zoals Roc d’Ardenne, Chouffe Marathon, ... 

De gemeente La Roche-en-Ardenne is dan weer bekend om haar fantastische wielerwedstrijden. In 1989 organiseert Hubert Goffinet in La Roche voor het eerst de Vélomédiane Claudy Criquélion (www.velomediane.be), een fietstocht van 170 km met meer dan 20 hellingen en een hoogteverschil van 3300 meter. In augustus 2015 was Houffalize de aankomstplaats van een rit in de Eneco Tour.

todo

Ontdek de etablissementen met “Bienvenue Vélo”-label

  • Is uw fietsband lek ?
  • Wilt u een lunchpakket meenemen tijdens uw lange fiets- of mountainbiketocht ?
  • Weet u niet waar u uw fiets kunt achterlaten tijdens uw bezoek aan een museum of een bezienswaardigheid ? 
  • Weet u niet hoe u uw bagage van de ene plaats naar de andere kunt vervoeren ?

Geen paniek, de etablissementen met “Bienvenue Vélo”-label zijn dé oplossing !

 Volg onze 500 km aan bewegwijzerde mountainbike- of fietstrajecten, blaas onderweg even uit op gezellige plaatsen en overnacht in etablissementen waar u hartelijk wordt onthaald door een gastvrije gastheer en -vrouw… dat is wat het concept “Bienvenue Vélo” u aanbiedt.

Kiezen voor een etablissement met “Bienvenue Vélo”-label is kiezen voor plaatsen waar het onthaal en de diensten afgestemd zijn op uw behoeften als fietser en mountainbiker !

Ontdek het “Bienvenue vélo”-charter en word lid...

Bent u een toeristische operator (logies, bezienswaardigheden, toeristische diensten, ...) ?
Wenst u begeleiding voor uw “Bienvenue Vélo”-dossier ?

Aarzel dan niet contact met ons op te nemen via +32(0)84 36 77 36  - rando@coeurdelardenne.be