Terug

De "Fantôme" brouwerij

Soy

In 1988 richtten Dany Prignon en zijn vader de Brouwerij Fantôme op met de nadruk op oude recepten voor tafelbier. Vader en zoon begonnen aan het avontuur om te stimuleren dat oude dorpsbrouwerijen nieuw leven wordt ingeblazen.

De naam "fantoombier" is gekozen ter herinnering aan het spook Berthe van la Roche en haar legende. De brouwerij kiest ervoor om klein en familiaal te blijven en gaat voor kwaliteit en diversiteit in producten.

Beperkingen :

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Opening:

In het weekend

Diensten :

Verkoop ter plaatse

Productie

Artisanaal bier

Ons gebruikelijke bier, fruitig, zacht, goudkleurig, 8% alcohol. THE BEST OF! Saison d'Erezée (seizoen van Erezée): in tegenstelling tot andere brouwerijen creëren wij bieren van het type "Seizoen", en variaties hiervan! ... Wij hebben dus onder de naam "Saison d'Erezée" (onze gemeente) diverse geurige bieren met lindebloesem, kamille, appelsap of zelfs met gember.... er is dus een Lentebier, Herfstbier, etc.... allemaal verschillend.... Het alcoholpercentage varieert van 6 tot 9%.

Amberkleurig, gemaakt in symbiose met de lokale chocolaterie Defroimont, onthult een originele bitterheid van cacao (8% alcohol).

Donkerbruin, zeer gekaramelliseerd, gebrande mout, en zeer sterk! (10%), een bier voor een strenge winter...en een ideaal cadeau.
moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA