Terug

Broederschap van de Ridders van het Graafschap van Montaigu

Rendeux

Het graafschap van Montaigu haalt waarschijnlijk zijn naam van de hoge spitse « montagne » ( berg) op het grondgebied van Marcourt op de plaats waar nu de kapel van Saint ⤓ Thibaut staat, die werd gebouwd op de ruïnes van een voormalig kasteel.

Trots op dit prestigieuze historische verleden besloot een groep vrienden in 1994 deze naam te kiezen voor hun broederschap.Het hoofddoel van deze jonge broederschap is identiek aan deze van de andere Luxemburgse broederschappen: de streek doen kennen en meer bepaald de toeristische en culturele aantrekkingspunten, de gastronomie en de geschiedenis. De ridders van Montaigu hebben ervoor gekozen in het bijzonder twee streekproducten te promoten: de ⤜ Nectar van Montaigu⤝ en de reepaté. De Nectar van Montaigu is een verrukkelijke likeur van wilde frambozen, verkregen door het laten weken in zoete brandewijn en aangelengd met bronwater van Montaigu. Dit drankje wordt met grote zorg door de broeders gemaakt, die de frambozen ook zelf plukken. Hetzelfde geld voor de paté.De ridders zijn gekleed in een brede schoudermantel uit groene stof met een blazoen in rood en zilver, een zwarte hoed met brede randen en een zilverkleurig lint met een rode pluim erin.

Home :

Onthaal in het Frans

Productie

Nectar van Montaigu

Deze Nectar is een delicieuze elixer van geweekte frambozen in gezoete brandewijn en aangelengd met water van de bron van Saint Thibault!!!
moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA