Slagerij Bouillon
La Roche-en-Ardenne
Ambachtelijke slagerij en varkensslagerij, gespecialiseerd in Ardense vleeswaren sinds 1955.
Diensten :
Rondleiding op afspraak, Verkoop ter plaatse
Capaciteit :
- 10 Groep min. pers.
- 20 Groep max. pers.
Productie
Ardense ham
Beschermde Geografische Aanduiding

(© :Marcassou) Sfeer_Jambon d'Ardenne_LR.jpg
De Jambon d'Ardenne is zonder twijfel één van de parels van de Belgische gastronomie. Deze vleeswaar die een eigen Europees label (IGP - Indication Géographique Protégée) heeft gekregen wordt bereid van een op beukenhout gerookte varkensbout. Haar geografische productiezone is natuurlijk geconcentreerd in de provincie Luxemburg. We kunnen de ham op de meest eenvoudige wijze proeven, met een stuk brood of met fruit, maar de restauranthouders van de streek presenteren het soms op de meest onverwachte manieren!
CIRKWI
Formulier bevestigt op :2020
Beschermde Geografische Aanduiding

(© :FTLB-P.Willems) Saucisson d'Ardenne.jpg
CIRKWI
Formulier bevestigt op :2021