Terug

Brouwerij van Achouffe

Achouffe

Gelegen in het hart van de groene Belgische Ardennen, is onze Brouwerij, gesticht in 1982, gespecialiseerd in het brouwen van speciale kwaliteitsbieren. Onze producten zijn gemakkelijk te herkennen aan de sympathieke kabouter, die het etiket siert. Kabouters en andere kobolden zijn onontkoombare personages in de verhalen en de legenden van de Ardennen.Wij verwelkomen u met plezier in de Brouwerij van Achouffe voor een begeleid bezoek. U kunt ook uitgebreid kennismaken met onze Brasserie, zijn betoverende kader en zijn brouwsels die recht van het vat komen. De speciale bieren zijn: la Chouffe, McChouffe, Chouffe Houblon en de N'Ice Chouffe. Het jaarlijkse feest "La Grande Choufferie", in het 2e weekend van augustus, viert de geboorte van het Chouffebier, in een gezellige en muzikale ambiance. Een evenement dat u niet mag missen.

Capaciteit :

  • 25 Groep max. pers.

Productie

LA CHOUFFE

La CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel gegist op de fles als in het vat. Ze is prettig gefruit, gekruid met koriander en licht gehopt.

HOUBLON CHOUFFE

De Houblon Chouffe is voor het eerst gebrouwd in 2006. Het gaat om een Bier van het type « Indian Pale Ale », dat een harmonieus evenwicht biedt tussen een prettige fruitige smaak en een duidelijke bitterheid: drie typen hop zitten in de compositie. De Houblon Chouffe is niet gefilterd en is zowel gegist op de fles als in het vat.

Mc CHOUFFE De scotch van de Ardennen

De Mc CHOUFFE is een niet gefilterd bruin Bier, zowel gegist op de fles als in het vat.We vinden achter zijn fruitige bouquet een lichte bitterheid.

N'ICE CHOUFFE Bruin winterbier

"N’Ice CHOUFFE is een sterk bruin bier dat genieters in hartje winter zal verwarmen. Het kruidige bier, met toetsen van tijm en curaçao, heeft een lichte hopsmaak en wordt gekenmerkt door een mooi evenwicht. N’Ice CHOUFFE is een ongefilterd bier, zowel hergist op vat als op fles.Seizoensbier beschikbaar van 1 december tot einde van de voorraad.

BIG CHOUFFE Collector's Edition

Een Big Chouffe is een magnum (1,5L) van LA CHOUFFEIn plaats van een etiket erop te plakken hebben we ervoor gekozen om onze magnum te laten zeefdrukken, waardoor de « BIG CHOUFFE » een ideaal cadeau is, ook voor verzamelaars. Aan deze zeer kwalitatieve afwerking hebben we een toefje originaliteit toegevoegd door in 2005 de serie Collector's edition te lanceren. Ieder jaar wordt er een bekende striptekenaar uitgenodigd om op de rug van onze magnum de Chouffekabouter te tekenen, vanuit zijn ogen gezien.

Esprit d'Achouffe

De Esprit d'Achouffe is een brandewijn, gedestilleerd vanuit 5-jarig gerijpt Bier.Zeer fijne brandewijn, neigt een beetje naar de « grappa ».

CHOUFFE Soleil

CHOUFFE Soleil is een blond speciaalbier met verfrissende en fruitige smaken, het ideale bier om het aanbreken van de eerste mooie lentedagen te vieren. CHOUFFE Soleil is een ongefilterd bier, zowel hergist op vat als op fles.
moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA