Terug

Natuurpark van de Twee Ourthes

Houffalize

Dit uitgestrekte park van 76.000 ha bevindt zich in het noordoosten van de provincie Luxemburg en wordt begrensd door het Groothertogdom. Het gebied overlapt de gemeenten Sainte-Ode, Bertogne, Tenneville, La Roche-en-Ardenne, Houffailze en Gouvy.

Dit belangrijke natuurpark is opgezet rondom twee natuurgebieden: de zone van de samenloop van de twee Ourthes met zijn grandioze valleien, en het "Plateau des Tailles", een gebied van zeer groot biologisch belang, met heide en veen zones, die herinneren aan de laatste ijstijd. Struinen door het Natuurpark van de Twee Ourthes is proeven van de rust, het ontdekken van prachtig erfgoed, wandelen door het bos en langs het water en genieten van streekproducten. Puur plezier!

Het natuurpark Les Deux Ourthes is opgezet rond de Westelijke en de Oostelijke Ourthe, hun samenvloeiïng in Engreux en de zes gemeenten: Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Bertogne, Sainte-Ode en Tenneville. Oppervlakte: het hele grondgebied van de 6 gemeenten, t.t.z. ongeveer 76.000 ha.

moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA