Terug

Toeristische treintje

La Roche-en-Ardenne

Ontdek La Roche en het erfgoed van dit prachtig gelegen stadje via een informatief tochtje aan boord van het toeristische treintje.

Het treintje volgt een afwisselende route en je hoort commentaar bij de belangrijkste plaatsen van La Roche. Je leert over de geschiedenis van het kasteel, de legende van het spook Berthe die voor altijd gedoemd is te dwalen over de muren van het fort, of over de trieste gebeurtenissen van de Slag om de Ardennen. Goed idee: Iedere woensdagavond in juli en augustus rijdt het treintje van La Roche naar de streekmarkt van Marcourt, waar je kunt kennismaken met lokale producten en een verfrissend drankje kunt drinken op het terras.Laat je meevoeren en betoveren door deze stad, gelegen in een uitzonderlijke bos- en waterrijke omgeving. Er is mogelijkheid om het treintje in zijn geheel in te huren voor feesten en gelegenheden. In juli en augustus voert het treintje je elke woensdag tot op de streekmarkt van Marcourt (vertrek 17.45 u.- terug 21.15 u.). Op dinsdag (juli en augustus) rijdt het richting Ban d'Ortho voor een culinaire tocht (vertrek 18u. - terug 21u.).Van 1/4 tot 31/10 : vertrek elk uur van de Place du Bronze, van 11u tot 17 u. Andere periodes en diverse formules (waaronder "de Slag om de Ardennen" en een tocht in het Engels) op aanvraag voor groepen.

De Kleine Treintje kan 54 personen vervoeren. De trein rijdt van Pasen tot Allerheiligen. Het vertrek is voorzien op alle uren op de Place du Bronze te La-Roche-en-Ardenne.Buiten schoolvakantie: Zaterdag en zondag vanaf 11u. Van maandag tot vrijdag mits reservatie (min. 10 personen).

Beperkingen :

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit , Huisdieren toegelaten, Toegankelijk voor wandelwagens

Home :

Onthaal in het Frans, Onthaal in het Nederlands

Ontdekkingscentrum :

La Roche-en-Ardenne

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan La Roche in het toeristisch treintje

Het open treintje vertrekt ieder uur vanaf place du Bronze in La Roche-en-Ardenne en de rit duurt 35 à 40 minuten.Op een ludieke manier maakt u zo kennis met het stadje, de omgeving en zijn geschiedenis. Andere rondritten zijn mogelijk op afspraak. De P'tit Train werd helemaal vernieuwd in 2011 maar behield de oorspronkelijke kleuren die hem bekend maakten in deze Parel van de Ardennen. Er is plaats voor 54 personen aan boord.
Duur van de activiteit :35 minMin

Diensten

Audiogids FR
Audiogids NL

Openingsuren

Tarieven 2022

Bezoek aan de Streekmarkt van Marcourt

Iedere woensdag in juli en augustus vertrekt "le P'tit Train", het toeristische treintje van La Roche op weg naar de markt van Marcourt. Vanaf Place du Bronze om 18.00u.De tocht gaat door de vallei van de Ourthe. De streekmarkt is een gezellige markt waar je terecht kunt voor streekproducten zoals kaas, worst, biologische groenten, appelsap, brood, quiche, escargots, noem maar op. Daarnaast is de bar en het terras open voor een drankje, waar u eventueel de gekochte lekkernijen kunt nuttigen. Om 21.30u is het treintje weer terug in La Roche.

Openingsuren

Activiteit voor groepen

Ontdek La Roche en het erfgoed van dit prachtig gelegen stadje via een informatief tochtje aan boord van het toeristische treintje. Het treintje volgt een afwisselende route en u hoort commentaar bij de belangrijkste plaatsen van La Roche. U leert over de geschiedenis van het kasteel, de legende van het spook Berthe die voor altijd gedoemd is te dwalen over de muren van het fort, of over de trieste gebeurtenissen van de Slag om de Ardennen. Het open treintje vertrekt vanaf place du Bronze in La Roche-en-Ardenne en de rit duurt 35 à 40 minuten. Er is plaats voor 54 personen aan boord. Andere rondritten zijn mogelijk op afspraak.
Duur van de activiteit :40Min

Home

Onthaal in het Frans, Onthaal in het Nederlands, Onthaal in het Engels

Capaciteit

Groep min. pers. :25
Groep max. pers. :54

Diensten

Rondleiding op afspraak
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Rondleiding EN
moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA