Terug

"Les Grès de La Roche" - Gesloten 2022

La Roche-en-Ardenne

Open tijdens schoolvakanties van 11u tot 17u behalve op 1 mei en 11 november en de wintervakantie. Voor groepen andere mogelijkheden

Ontdek de geschiedenis van het aardewerk "Les Grès de La Roche" aan de hand van levensechte taferelen. Een audiogeleid bezoek (Fr, Nl, En, De) leidt u langs verschillende scènes, waaronder het atelier van de pottenbakker, het feodale kasteel, een boerenerf waar de varkens geslacht werden om er de fameuze "jambon d'Ardenne" van te maken. Een interessante en ludieke attractie voor het hele gezin! Gecombineerd bezoek mogelijk met het toeristische treintje of het maalderijmuseum, het kasteel, het chocoladeatelier... Zelf pottenbakken kan op aanvraag.

La Roche had een kleine keramische industrie dat onder andere voor de beroemdheid van het kleine stadje heeft gezorgd. Het werd "les grès bleus" genoemd, ofwel de blauwe zandsteen, aangezien de keramiek een blauwe kleur had. De techniek ontstond in de 14e eeuw in het Westen. De keramiek werd op een zeer hoge temperatuur gebakken, en werd zo hard dat men het grès noemde, zandsteen. Het werd in La Roche geïntroduceerd door de familie Kalb in 1878. De Ardennen staan bekend om hun gezouten ham en in dit museum beschrijven we het fabricageproces van dit authentieke product.

Beperkingen :

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit

Home :

Onthaal in het Frans

Ontdekkingscentrum :

La Roche-en-Ardenne

Betalingswijze :

  • Cash

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het museum "les Grès de La Roche" en van de Ardenner Ham

Ontdek de geschiedenis van de "Grès de La Roche", het erfgoed van la Roche sinds bijna 150 jaar. Met een koptelefoon op en een uitleg in eigen taal, gaat u van scene naar scene: van het pottenbakkersatelier naar de bakoven en van het feodaal kasteel naar het erf van de hoeve, waar het varken werd geslacht voor het bereiden van de beroemde "jambon d'Ardenne".
Duur van de activiteit :+/- 45 minutesMin

Diensten

Vrij bezoek
Bezoek op afspraak
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in het Engels

CIRKWI

Formulier bevestigt op :2020

Openingsuren

Activiteit voor groepen

Bezoek met audiogids

De geschiedenis van het aardewerk van La Roche ...
Van de aarde tot op de tafel… Een moderne mise-en-scene toont het aardewerk door de eeuwen heen. Ontdek de technieken van weleer, de emoties en zelfs de geuren uit het leven van de bakker, de apotheker. Ontdek ook hoe de heerlijke "Jambon d’Ardenne" wordt gemaakt.

Bezoek met audiogids : per groep max. 15 pers.
Alleen op afspraak.
Duur van de activiteit :45Min

Home

Onthaal in het Frans

Capaciteit

Groep min. pers. :15
Groep max. pers. :35

CIRKWI

Formulier bevestigt op :2020

Openingsuren

moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA