Terug

Houtopia: het universum van de zintuigen

Houffalize

De binnenruimte van Houtopia is volledig gewijd aan de 5 zintuigen. Verschillende sensorische interacties helpen je om terug connectie te maken met je gevoelens en zintuigen. Kom voelen, aanraken, je verbazen, luisteren, beleven, ... 80 ervaringen om te testen en te beleven en de wereld rondom je te ontdekken! Een bezoek voor heel de familie!Deze nieuwe binnenruimte is toegevoegd aan de grote buitenspeeltuin. Test het avonturenparcours: over de rivier, ga je via de klimtoren naar een sensationele afdaling langs een glijbaan van meer dan 30 m. Op het evenwichtsparcours kan je je evenwicht testen en in de zomer zijn er verschillende springkastelen.

Nieuw concept: bezoek zonder schoenen. Aan de inkom krijg je een paar kousen zodat je je niet alleen op je gemak voelt, maar ook kan ontdekken, observeren en voelen met je voeten.

Beperkingen :

Restaurant toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit , Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit , Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit , Huisdieren niet toegelaten, Toegankelijk voor wandelwagens

Home :

Onthaal in het Frans, Onthaal in het Nederlands, Onthaal in het Engels

Ontdekkingscentrum :

Houffalize

Voorzieningen :

Wifi, Parking, Souvenirswinkel, Bar, Busparking, Speeltuin, Vestiaire, Cafetaria

Betalingswijze :

  • Maestro
  • MasterCard
  • Factuur
  • Bancontact
  • Visa

Activiteit voor individuele personen

Indoor ontdekking van Houtopia

vanaf 9.50 €

Uw bezoek verloopt in 2tijden : 1) De sensoriële binnenruimte bestaat uit verschillende ervaringen op éénieders ritme te beleven. je wandelt van de ene in de andere sensoriële ruimte terwijl de begeleider u te woord staat voor al uw vragen te beantwoorden of bijkomende informatie te geven. 2) De buitenspeeltuin om zich uit te leven, te springen, te lopen...Indoor ruimte : Een volledig gerenoveerde zaal van 650m² waaronder meer dan 70 sensoriële ervaringen werden ondergebracht.. maak kennis met de wereld die ons omringt.Deze ruimte is noch een museum, noch een binnenspeeltuin maar een ervaringsruimte vol ontdekkingen die de bezoeker uitnodigt om zijn zintuigen te prikkelen. Hoofdzakelijk voor kinderen, maar deze ervaringen kunnen door iedereen en samen beleefd worden. Zij verwonderen, doen nadenken, amuseren en proberen éénieder uit te leggen hoe de mens functioneert.

Diensten

Rondleiding op afspraak
Vrij bezoek
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands

CIRKWI

Formulier bevestigt op :2022

Openingsuren

Bijkomende Informatie

Tarieven 2022

Per persoon : de 9.50 à 11.00€
Per persoon : de 9.50 à 11.00€
Prijs per kind : de 9.50 à 11.00€
Prijs per kind : de 9.50 à 11.00€

Agenda van de plaats

Contact

Tel : +32(0)61 28 92 05

Data & uur

Van 07 okt tot 28 jun 2024

Activiteit voor groepen

Bezoek voor scholen

vanaf 8.00 €

Houtopia in Houffalize is een recreatief, leuk en educatief centrum dat zich volledig toelegt op de ontdekking van de 5 zintuigen. In totaal zijn er 80 zintuiglijke ervaringen om te testen en te beleven, om de wereld om ons heen op een andere manier te benaderen. Het nieuwe concept van Houtopia maakt deel uit van een educatieve aanpak om het beter samen leven te bevorderen.Het schoolbezoek omvat: 1 uur gratis toegang in de sensorische ruimte, 1 uur verkenning met begeleiding in de sensorische ruimte en onbeperkte toegang tot de buitenspeeltuin (vóór en/of na de sensorische ruimte).De cafetaria staat tot jullie beschikking om een eigen picknick mee te nemen wanneer er voor 1,80 €/persoon een consumptie wordt genuttigd.

Home

Onthaal in het Frans, Onthaal in het Nederlands

Capaciteit

Groep min. pers. :15
Groep max. pers. :150

Diensten

Rondleiding op afspraak
Rondleiding FR

CIRKWI

Formulier bevestigt op :2022

Openingsuren

Bijkomende Informatie

Tarieven 2022

Per persoon : de 8.00 à 9.50€
Prijs per kind : de 8.00 à 9.50€

Vrij bezoek

vanaf 8.00 €

Houtopia in Houffalize is een recreatief, leuk en educatief centrum dat zich volledig toelegt op de ontdekking van de 5 zintuigen. In totaal zijn er 80 zintuiglijke ervaringen om te testen en te beleven, om de wereld om ons heen op een andere manier te benaderen. Het nieuwe concept van Houtopia maakt deel uit van een educatieve aanpak om het beter samen leven te bevorderen.De cafetaria staat het hele jaar door tot je beschikking om een eigen picknick mee te nemen. Tijdens de schoolvakanties worden er maaltijden geserveerd. Honden zijn niet toegelaten, zowel binnen als buiten niet.

Home

Onthaal in het Frans, Onthaal in het Nederlands

Capaciteit

Groep min. pers. :20
Groep max. pers. :150

CIRKWI

Formulier bevestigt op :2022

Openingsuren

Bijkomende Informatie

Tarieven 2022

Per persoon : de 8.00 à 9.50€
Prijs per kind : de 8.00 à 9.50€
moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA