Terug

Didactisch wandelpad "Hauts marais de Bellemeuse"

Samrée

Ontdek deze prachtige gezinswandeling. U zult betoverd worden door de metamorfose van het landschap en de mysterieuze contreien.Vertrek van Samrée.

De wandelpaden met uitleg van LIFE "Plateau des Tailles" - Hauts marais de Bellemeuse.Een metamorfose van landschappen, een mysterieuze streek, een bron voor legendes, raadselachtige personages... we hebben het over de "Hauts marais de Bellemeuse". De wandeltocht laat u de verschillende landschappen en de veenmilieus van het Plateau des Tailles ontdekken. Het loopt door twee sites die gerestaureerd werden in het kader van het LIFE project en onderweg komt u verschillende werken tegen. Inrichting:Vanaf een uitkijktoren heeft u een wijds uitzicht over de gerestaureerde veengronden en de bovenvallei van Bellemeuse. Door de vlonders houdt u droge voeten door het Veen van Samrée. Interactieve panelen en modules leren u deze milieus beter begrijpen en de verschillende menselijke activiteiten, van vroeger en nu, op het Plateau des Tailles. Thema's: het netwerk van Natura 2000 sites (1), de veengronden (2), de landschappen (3), de spar in de Ardennen (4), het evenwicht woud-wild (5), de oude kolenbranders (6)Dit didactisch pad werd verwezenlijkt met premies voor de gemeente La Roche-en-Ardenne in het kader van het project LIFE Nature "Plateau des Tailles". Dit LIFE project wordt meegefinancierd door de Europese Commissie en door het Waals Gewest in het kader van het in werking stellen van het netwerk Natura 2000. De panelen en de modules werden ontwikkeld en verwezenlijkt door TRACES TPI.- Gemakkelijke wandeling van +/- 1u45 (4,7 km - brede stenen paden) op het thema van venen / didactische borden en interactieve modules / uitkijktoren / picknickzone.- Bewegwijzering: Groen kruis op wit bordje- Vertrek: Langs de N89 van la Baraque de Fraiture naar Samrée, bevindt zich een parking en picknickzone aan de ingang van het bos van Samrée. Komende van la Baraque Fraiture gaat het om het eerste stenen pad links na "la ferme de l'Alu".

Technische gegevens

Duur van de activiteit : 1:45 Min, Te voet, Totale afstand : 4.7 km

Opening:

Toegang: NIET TOEGESTAAN van 10 september tot 10 oktober, om de rust te garanderen voor het grote wild in de bronsttijd. De wandeling gaat door een jachtzone. Tijdens het jachtseizoen, van 21 september tot 31 december, is het pad niet toegankelijk op de dagen dat er gejaagd wordt. Zie de affiches bij de start.

Diensten :

Informatiebord in het Nederlands, Informatiebord in het Frans

moteur de recherche Caravelis - informations touristiques SITA